Recept ötletek

Leveles lekváros

2022.02.15 15:31
Vitok Andrea
Vitok Andrea
Leveles lekváros

Egy egyszerű recept a hétköznapokra - arra az esetre, ha nincs időd órákig a konyhában álldogálni :) 

Sokszor van úgy, hogy nincs idő órákig a sütés-főzéssel foglalkozni, mert sok a teendő. Munka, gyerekek, háztartás vezetés, és még sorolhatnánk. De ha mégis szeretnél valami finomságot a reggeli asztalra, akkor ez a recept tuti nyerő lesz :)

A következő receptet azok figyelmébe ajánlom, akik a sok elfoglaltságuk közepette is szeretnek gyorsan finomat alkotni a konyhában, és a sok tennivaló közepette is szeretnék feldobni a szürke hétköznapok lassan induló reggelit a család vagy akár csak maguk számára :) 

Tölteléknek én most az Ezerédes szilvalekvárt (xilittel) választottam, de tulajdonképpen bármilyen lekvárt vagy édes krémet használhatunk. Így még egy érv, ami emelett a gyorsan elkészíthető finomság mellett szól :) 

Ha többféle lekvár vagy édes krém (pl. mogyorókrém, nutella, sárgabarack lekvár, stb.) szeretnél válogatni, akkor ajánlom figyelmedbe a következő linket:

https://www.kifli.hu/c300116638-lekvar-edes-krem

A hozzávalók tekintetében nem lesz szükség sok mindenre. Egy csomag kész leveles tészta és a már említett, általad választott lekvár vagy krém a tölteléknek, plusz 1 db tojás a sütik tetejének lekenéséhez annak érdekében, hogy ne égjen meg sütés közben, hanem szép barnára süljön :) 

Az elkészítés pedig végtelenül egyszerű. Bonts és tekerd ki a leveles tésztát, kend meg a töltelékkel, majd pedig vagdosd háromszögekre, amiket utána feltekersz croissant formára. Előmelegített sütőben 200 °C-on kb 15-20 perc alatt aranybarnára sütöd. 

Tálaláskor még meg lehet szórni porcukorral, és pluszban tehetünk mellé a tányérra a töltelékből is akár.

Jó étvágyat! :) 

Eme gyors fincsiség mellé szívből ajánlom a gravírozott bögréket, szívmelengető, egyedi mintákkal :) 

https://szeretjukazegyedit.hu/Uvegbogre-mezeskalacs 

maxapro.hu simplepay_hu_v2