Recept ötletek

Milánói kicsit másképp

2021.11.04 13:45
Vitok Andrea
Vitok Andrea
Milánói kicsit másképp

A következő recept egy igen közismert ételnek, a milánósi sertésbordának az egyik változata. A milánói bordát sokan ismerik, és szinte minden éttermi étlapon megtalálható, azonban nem mindenki szereti a sertéshúst.

Azoknak, akik jobb szeretik a szárnyasból készített rántott húsokat, szívből ajánlom ezt a receptet! :) 

Az elkészítése egyszerű és nem igényel sok időt, kb 1 órás művelet :), viszont biztos, hogy a család egyik kedvenc étele lesz.

A recept mellé szívből ajánlom egyik, a vásárlók által is kedvelt konyhai szettet, amely bambuszból készült. A szett tartalma egy vágódeszka, egy edényalátét és 2 db fakanál. Megvásárolható a következő linken: https://szeretjukazegyedit.hu/Konyhai-szett-bambusz-level 

A milánói sertésborda receptjét már szinte mindenki ismeri, de mint olyan, ebből is többféle létezik. Van, aki gombával vagy anélkül készíti. Van, aki darálthúst is rak a paradicsomos mártásba, míg mások ezt elhagyják. Van, aki a rozmaringot hagyja el, mert nem szereti. Ízlések és pofonok, szokták mondani :) 

Most szeretném megosztani az olvasóimmal az én milánói receptemet, amit jelen esetben szárnyashúsból készítettem el.

A friss hozzávalókról most is - mint mindig - a Kifli online élelmiszer áruház gondoskodott :)  https://www.kifli.hu/c300114781-baromfi

 

Hozzávalók:

  • 300 g sűrített paradicsom
  • 3 dl víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 500 g csiperke gomba
  • 500 g csirkemellfilé
  • 500 g csirkecombfilé
  • 4 db tojás
  • 1 zacskó panírmorzsa
  • 5-6 evőkanál finomliszt
  • só, bors
  • rozmaring, bazsalikom, oregánó
  • 1 ek folyékony édesítő
  • 500 g spagetti vagy milánói tészta
  • olaj a sütéshez
  • 50 dkg sajt (reszelt sajtnak a tálaláshoz) 

Elkészítés:

A hagymákat és a gombát megpucolom, a vöröshagymát apróra vágom, a gombát szeletekre. Egy lábasban felhevítek némi olajat, majd beleteszem a vöröshagymát, a gombát, fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymagerezdeket és megpirítom kb 15 perc alatt. Ezután hozzáadom a sűrített paradicsomot és fűszerezem ízlés szerint. Aki nem rajong a rozmaringért, az elhagyhatja. Felöntöm a vízzel és még 5-10 percig főzöm, amíg mártás állagú lesz. Közben lehet kevergetni, hogy ne kapja le az alját. 

A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzöm 15 perc alatt, majd leszűröm.

Lereszelem a sajtot. (Aki eleve reszelt sajtot vesz, annak könnyű dolga van e téren :) )

A csirkemelleket kb ujjnyi szeletekre vágom, a csirkecombfilét szintén szeletelem / darabolom. Indulhat a panírozás :) Ezt a műveletet nem sokan szeretik, mert - barátnőm szavait említve - "trutyis lesz az ember keze". De hát a rántott husiért mindenre képesek vagyunk, ugyebár. 

A szokásos módon, először sózzuk, borsozzuk a szeleteket majd lisztbe forgatjuk, aztán a felvert tojásba, majd a panírmorzsába, és végül félretesszük egy tányérra. És így tovább bepanírozunk minden szeletet. 

Egy nagy serpenyőben annyi olajat hevítünk, amennyibe kisütjük a hússzeleteket, de használhatunk fritőzt is, akinek van. Szép barna színű bundásra sütjük a husikat. 

Tálalásnál alulra kerül a tészta, rámerünk a paradicsomos mártásból - ha időközben kihűlt, akkor mikróban melegítsünk rajta kb 2 percet 500 Watton - majd rászórunk a sajtból és végül a tetejére kerül a frissen sült rántott husi.

Remélem, meghoztam a kedvet egy finom hétvégi családi ebédhez. 

Jó étvágyat! :) 

maxapro.hu simplepay_hu_v2