A következő recept egy igen közismert ételnek, a milánósi sertésbordának az egyik változata. A milánói bordát sokan ismerik, és szinte minden éttermi étlapon megtalálható, azonban nem mindenki szereti a sertéshúst.
Azoknak, akik jobb szeretik a szárnyasból készített rántott húsokat, szívből ajánlom ezt a receptet! :)
Az elkészítése egyszerű és nem igényel sok időt, kb 1 órás művelet :), viszont biztos, hogy a család egyik kedvenc étele lesz.
A recept mellé szívből ajánlom egyik, a vásárlók által is kedvelt konyhai szettet, amely bambuszból készült. A szett tartalma egy vágódeszka, egy edényalátét és 2 db fakanál. Megvásárolható a következő linken: https://szeretjukazegyedit.hu/Konyhai-szett-bambusz-level
A milánói sertésborda receptjét már szinte mindenki ismeri, de mint olyan, ebből is többféle létezik. Van, aki gombával vagy anélkül készíti. Van, aki darálthúst is rak a paradicsomos mártásba, míg mások ezt elhagyják. Van, aki a rozmaringot hagyja el, mert nem szereti. Ízlések és pofonok, szokták mondani :)
Most szeretném megosztani az olvasóimmal az én milánói receptemet, amit jelen esetben szárnyashúsból készítettem el.
A friss hozzávalókról most is - mint mindig - a Kifli online élelmiszer áruház gondoskodott :) https://www.kifli.hu/c300114781-baromfi
Hozzávalók:
- 300 g sűrített paradicsom
- 3 dl víz
- 1 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 500 g csiperke gomba
- 500 g csirkemellfilé
- 500 g csirkecombfilé
- 4 db tojás
- 1 zacskó panírmorzsa
- 5-6 evőkanál finomliszt
- só, bors
- rozmaring, bazsalikom, oregánó
- 1 ek folyékony édesítő
- 500 g spagetti vagy milánói tészta
- olaj a sütéshez
- 50 dkg sajt (reszelt sajtnak a tálaláshoz)
Elkészítés:
A hagymákat és a gombát megpucolom, a vöröshagymát apróra vágom, a gombát szeletekre. Egy lábasban felhevítek némi olajat, majd beleteszem a vöröshagymát, a gombát, fokhagymanyomóval rátöröm a fokhagymagerezdeket és megpirítom kb 15 perc alatt. Ezután hozzáadom a sűrített paradicsomot és fűszerezem ízlés szerint. Aki nem rajong a rozmaringért, az elhagyhatja. Felöntöm a vízzel és még 5-10 percig főzöm, amíg mártás állagú lesz. Közben lehet kevergetni, hogy ne kapja le az alját.
A tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzöm 15 perc alatt, majd leszűröm.
Lereszelem a sajtot. (Aki eleve reszelt sajtot vesz, annak könnyű dolga van e téren :) )
A csirkemelleket kb ujjnyi szeletekre vágom, a csirkecombfilét szintén szeletelem / darabolom. Indulhat a panírozás :) Ezt a műveletet nem sokan szeretik, mert - barátnőm szavait említve - "trutyis lesz az ember keze". De hát a rántott husiért mindenre képesek vagyunk, ugyebár.
A szokásos módon, először sózzuk, borsozzuk a szeleteket majd lisztbe forgatjuk, aztán a felvert tojásba, majd a panírmorzsába, és végül félretesszük egy tányérra. És így tovább bepanírozunk minden szeletet.
Egy nagy serpenyőben annyi olajat hevítünk, amennyibe kisütjük a hússzeleteket, de használhatunk fritőzt is, akinek van. Szép barna színű bundásra sütjük a husikat.
Tálalásnál alulra kerül a tészta, rámerünk a paradicsomos mártásból - ha időközben kihűlt, akkor mikróban melegítsünk rajta kb 2 percet 500 Watton - majd rászórunk a sajtból és végül a tetejére kerül a frissen sült rántott husi.
Remélem, meghoztam a kedvet egy finom hétvégi családi ebédhez.
Jó étvágyat! :)