Beluga lencse
Nem csak a lakáskiegészítők terén szeretjük az egyedit, de az ételek között is. Jöjjön hát egy ritka és finom étel receptje. :)
Habár elsőre különlegesnek hangozhat, ez senkinek ne szegje kedvét :) A hozzávalók egyszerűek, és bár azt nem mondanám, hogy bárhol beszerezhetők, de pl a https://www.kifli.hu/73715-beluga-lencse oldalon ezt a ritka lencse fajtát megtalálhatjátok az összes többi hozzávalóval együtt ;) Sok minden más finomság és friss alapanyag mellett. Minden egy helyen :) Hát nem ez a legjobb vásárlás terén?! Nem kell több boltba rohangálni, keresgélni, mert a Kiflinél minden van. Ha a menüben elsőre nem találjuk, a kereső funkció biztosan kidobja a találatot nekünk ;)
Lássunk hát egy egyszerű, de nem mindennapi egytálételt.
Mindenki szereti a finom ételeket, legyen az egyszerűbb, vagy különlegesebb. Most bemutatnék egy ritka és számunkra különleges egytálételt, aminek elkészítése nem igényel nagy gyakorlatot vagy profizmust, de mégis csempészhetünk vele egy kis újat, egy kis színt a hétköznapokba.
Beluga lencse
Hozzávalók:
- 250 g beluga fekete lencse
- 3 pár fűszeres grill kolbász
- 250 g koktél paradicsom
- 1 kis darab édeskömény
- 1 fej lilahagyma
- 1 mangó
- cékla
- rukkola
- dióolaj
- balzsamecet
- petrezselyem
- só, bors
- kb 1 liter húsleves alaplé
A dióolajon megpirítjuk a hagymát, sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a felkockázott édesköményt, majd a lencsét (nem szükséges beáztatni előtte). Dupla mennyiségű alaplével felöntjük, lefedjük, és kb 25 perc (forrástól számítva) alatt megfőzzük. Ezalatt serpenyőben megsütjük a kolbászokat. A mangót felkockázzuk, a céklából kiveszünk pár szeletet. Ha kész a lencse, meglocsoljuk balzsamecettel, ízlés szerint. Végül egy tányérra teszünk a lencséből, mellé teszünk rukkola salátát, rátesszük a cékla szeleteket, a mangó darabkákat, a lencsére teszünk grillkolbászt, és az egészre felvágott koktél paradicsomokat és petrezselymet szórunk.
Jó étvágyat! :)