Blog

Hobbitól a lakberendezésig - első rész

2022.09.19 15:37
Vitok Andrea
Vitok Andrea
Hobbitól a lakberendezésig - első rész

Amikor elkezdtem a különböző kreatív technikákkal ismerkedni, akkor még csak hobbi szinten érdekelt a dolog, és a barátaimnak, ismerőseimnek készítettem olyan egyedi ajándékokat, amelyek lehetőleg nem találhatók meg minden második ajándékboltban.

Mind szeretjük azt az érzést, amikor a megajándékozottunk arcán öröm és egyszerre meglepettség is látszik, mivel egy olyan ajándékot kapott, ami amellett, hogy az ő stílusához, jelleméhez illő, másnak feltehetően nincs. Ezt látva ez volt az egyik oka annak, hogy elkezdtem bővíteni tudásomat az ilyesfajta kreatív területeken, hogy olyan egyedi tárgyakat készíthessek, amik nem mindennapiak.

Minél jobban megismertem a technikákat, annál inkább élveztem, és akartam tovább bővíteni a tudásomat, így egyre többet olvastam róluk, néztem többféle videot.

Manapság az „egyedi ajándék” kifejezésről a legtöbb embernek a névre szóló tárgyak juthatnak eszébe, úgy, mint például bögre, pohár, kulcstartó, közös fényképpel díszített telefontok stb. De ahogy üzletről üzletre megyünk, keresgélve a megfelelő, és tényleg egyedi ajándékot a kiszemeltünknek, észre vehetjük, hogy majdhogynem ugyanazokat az alapanyagokat – pólót, fatárgyak, poharak stb. – láthatjuk, a különbségek – az árakon túl – talán csak annyi, hogy az egyik üzletben rányomtatják az ajándéktárgyra az általunk megadott feliratot, vagy képet, míg a másik üzletben gravírozzák. Ezzel természetesen semmi gond nincsen, hiszen ezekből is lehet kreatív ajándékokat alkotni.

Ezt tovább gondolva olyan tárgyak készítésére adtam a fejem, amik nem állnak meg a kulcstartó, póló, párna vagy vizes pohár kategóriáknál, valamint nem csak egyféle technikát fogok alkalmazni. Elkezdtem hát beszerezni az alapanyagokat, amik kezdetben lapos- és kerek fejű fakanalak, közepes vágódeszkák voltak. Ez talán elsőre furán hangozhat, hiszen milyen egyedi ajándék készülhet fakanálból és vágódeszkából. Hát, például ilyen… 

A megfelelő mintával és felirattal egy vágódeszkából és egy fakanálból egy olyan konyhai kiegészítő lett, ami vicces, kedves, és nem mindennapi stílusában vidám hangulatot teremt bármelyik hölgy konyhájába, valamint olyan egyedi, akár csak a pecás hölgyek 

maxapro.hu simplepay_hu_v2