Blog

Vienetta - mindenki kedvence

2022.07.28 13:23
Vitok Andrea
Vitok Andrea
Vienetta - mindenki kedvence

Vienetta - mindenki kedvence

Könnyű, lágy és krémes finomság, amely fagylalthullámok és finom csokis bevonó rétegével elvarázsol és így nem is csoda, hogy már évek, vagy talán már évtizedek óta sok család kedvenc desszertje. 

A tejszínes és roppanós csokilapokkal gazdagított Vienetta jégkrém egy mára már ikonikus fagylaltdesszert. Habár napjainkban sajnos már egyre ritkábban található meg a boltokban, mégis ha bárkinek megemlítjük, azonnal felcsillannak a szemek. Nemcsoda, hiszen régóta kapható és még mindig ugyanolyan finom. Nemrég családi grill partit tartottunk, és szerettem volna meglepni egy igazán különleges desszerttel a vendégeket. Ilyenkor hajlamos vagyok órákig keresgélni a neten, az újságokban is akár. Szembejött néhány, a képe alapján különlegesnek tűnő desszert, de belegondolva, hogy amúgy is mennyi energiát és előkészületet vesz majd igénybe a több mint 20 főre való felkészülés és sütés, úgy döntöttem, hogy a gyümölcssaláta és mellé jégkrém bőven elegendő lesz a sokféle grill étel után. 

Megkezdtem hát a nagybevásárlást a Kifli honlapján, és a jégkrémeknél egyszer csak felcsillant az én szemem is, amikor megláttam a Vienettát. https://www.kifli.hu/8761-viennetta-vanilia-jegkrem-kakaos-bevono-retegekkel 

Azonnal bevillantak a gyerekkori emlékeim, hogy hányszor lepett meg vele minket anyu a vasárnapi ebédek után. A vasárnapi ebédek után már hagyománnyá vált nálunk a nyári időszakban a Vienetta jégkrém fogyasztása, ami közben mindig kellemes társalgás folyt, csipkelődésekkel megfűszerezve. Miután kitaláltuk azt is, hogy milyen társasjátékkal ütjük el a vasárnap délutánt, már minden adott volt az igazán kellemes családi együttléthez. 

Nem volt ez másként azon az ominózus grillpartin sem, kivéve a társasjátékot, ami most elmaradt ugyan, de amikor kivittem a jégkrémeket, többek között a Vienettát, gondolom senkit nem lep meg, ha azt írom, a Vienetta volt az, amire szinte mindenki lecsapott azzal a szlogennel, hogy "én azt kérem, mert gyerekkorom kedvence". 

A Vienetta mindig összehozza a családot és felidézi a kellemes emlékeket, ezért szívből ajánlom mindenkinek, aki szeretné meglepni vendégeit akár egy grillparti, akár egy vasárnapi ebéd után. 

maxapro.hu simplepay_hu_v2